Woning voordeel krediet

Woning voordeel krediet vergelijken en afsluiten

Wilt u een woning voordeel krediet afsluiten? Zorg er dan voor dat u goed op de hoogte bent van de verschillende aspecten en u weet waar u naar dient te kijken. Het is bijvoorbeeld van belang om de relatief lage rente te kennen, goed te weten dat deze variabel zal zijn en de mogelijkheden met betrekking tot de besteding van het woning voordeel krediet te kennen.

Woning voordeel krediet met relatief lage rente

Het woning voordeel krediet valt tegen een relatief lage rente af te sluiten. Dat komt door het feit dat de geldverstrekker de zekerheid heeft van het feit dat de waarde beschikbaar is in de eigen woning. Dit soort lening wordt afgesloten op basis van de WOZ-waarde van de woning, waardoor de geldverstrekker weet dat het geld in de stenen zit. Dit zorgt er aan de andere kant natuurlijk wel voor dat u het woning voordeel krediet alleen af kunt sluiten op het moment dat u in het bezit bent van een eigen woning.

Woning voordeel krediet met variabele rente

Een woning voordeel krediet maakt gebruik van een variabele rente. Dit kan zowel voor- als nadelen opleveren, waardoor het van belang is om de consequenties hiervan goed in te schatten. Op het moment dat de rente daalt gaat u er op vooruit, aangezien de kosten van het bedrag dat u op dat moment heeft opgenomen af zullen nemen. Aan de andere kant kunnen de kosten oplopen, wanneer de rente stijgt. Het is daarom verstandig om niet te snel maximaal te lenen en ook de schommelingen van de rente goed in de gaten te houden wanneer u wat krapper komt te zitten. Zo kunt u het woning voordeel krediet langere tijd aanhouden, zonder dat u in de problemen komt.

Flexibel woning voordeel krediet

Het woning voordeel krediet is aan de andere kant heel flexibel, ook buiten de rente om. U kunt het geld gebruiken om uw woning te verbeteren, maar dat is aan de andere kant geen verplichting (dat is het wel bij een 2e hypotheek). Het voordeel hiervan is dat u de mogelijkheid heeft om het geld te besteden op de manier zoals u dat wenst. Een woning voordeel krediet is wat dat betreft een kruising tussen een 2e hypotheek (lage rente) en een rentekrediet (flexibiliteit).

Woning voordeel krediet en WOZ-waarde

Het woning voordeel krediet kent een maximaal op te nemen bedrag, net als het doorlopend krediet. Dit bedrag wordt bepaald op basis van de WOZ-waarde van uw woning, die tegenwoordig jaarlijks wordt bepaald. Het is daarom niet nodig om de hulp van een taxateur in te roepen, of op een andere manier kosten te maken. In plaats daarvan is het voldoende om de geconstateerde waarde te overleggen en aan te geven welk bedrag u graag zou lenen. De verstrekker van het woning voordeel krediet zal vervolgens bepalen welk bedrag u tot uw beschikking kunt krijgen en wat de rente over de lening zal zijn.